Gıda Endüstrisinde İşçi Sağlığı ve Güvenliği

İçecek, gıda ve et endüstrisinde çalışmanın bazı sağlık ve güvenlik hususları arasında gıda işleme, gıda makineleri, un tozu, kümes hayvanı tozu, dondurulmuş balık endüstrisindeki şerit testerelerden ve diğer gıda işleme makinelerinden kaynaklanan gürültü, UV ışıkları ve göçmen işçilerin yönetimi yer almaktadır. vardiyalı çalışma düzenleri). Gıda Endüstrisinde İşçi Sağlığı ve Güvenliği en az diğer sektörler kadar önemlidir.

Gıda ve içecek imalat sanayi aslında 30’un üzerinde farklı sektörü kapsamaktadır. Bunların en büyüğü fırıncılık sektörü olup, bunu et işleme, içecek endüstrileri, mandıralar, hayvan yemi ve balık işleme takip etmektedir.

Gıda Endüstrisinde İşçi Sağlığı ve Güvenliği  işletmelerin en çok önem verdiği konulardandır.

 

Yaralanmanın ana nedenleri:

 

Mesleki sağlık sorunlarının nedenleri:

 

 

Kaynakwww.hse.gov.uk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir